Между 70 и 80 номинации получаваме почти всеки път,  но

...
Между 70 и 80 номинации получаваме почти всеки път,  но
Коментари Харесай

Номинации за наградите на БХК “Човек на годината”


" Между 70 и 80 номинации получаваме съвсем всякога,  само че има избрани критерири, с цел да бъдат позволени уточни кандидатурите ", разясни в  " Преди всички " Надежда Цекулова, шеф на стратегия " Кампании и връзки " в Българския хелзинкски комитет  за номинациите  за годишните правозащитни награди на БХК “Човек на годината ” .

Това са 14 - те следващи номинации, които ще се одобряват до 15 ноември, като информация може да прочетете на уеб страницата на акцията.





До 15 ноември 2021 година всеки може да изпраща предложенията си за доброволци, деятели и организации, чиято работа през миналата година е съдействала за одобряването на човешките права , за отбрана на животните и запазване на природата в България.  ФБ/ Човек на годината @ChovekNaGodinata · Неправителствена организация (НПО)

" Добре е номинацията да е на персона или организация с изявена правозащитна активност през миналата година. Не е задоволително просто дадения човек да е доста добър човек. Важно е какво е правил той в региона на човешките права за интервала от 15 ноември 2020 до 15 ноември 2021 година.

През годината са печелили х ора, които дълги години са работили редовно и без да се отхвърлят от своите цели в региона на правозащитната активност.



Но би трябвало да кажем, че ние не преглеждаме номинации на политици , както и на хора, които в една сфера пазят избрани права, само че в други сфери ги нарушават ", сподели ще пред БНР Цекулова.

По думите на Цекулова е неприемливо след толкоз тежка първа и втора вълна на пандемията предходната година хората да не са си взели поука ,  да не са научили уроците си даже и по-трудния метод,  да продължват да не се имунизират и да продължаваме като общество да бъдем толкоз разединени.

" Най-тъжното е, че до в този момент даже не сме видели старания от политическите елити да оставят зад тила си пропагандните принадлежности в полза на това да се избави живота и здравето на хората ", уточни още Цекулова.

Още по тематиката в звуковия файл.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР